October 7, 2022

Wia dis foto come from, Other
Nigeria ruling All Progressives Congress presidential committee don drop 10 aspirants from dia presidential primaries wey go hold next week.
Chairman of the Committee, John Odigie Oyegun, tell tori pipo on Friday say di APC "shortlist only 13 people". 
According to Oga Oyegun, committee only clear 13 out of di 23 aspirants wey dem screen.
Im add say na only youthful aspirants make di list of cleared aspirants.
However wen dem ask about di identity of di disqualified aspirants, Oga Oyegun no gree disclose di names.
Di party go hold further screening exercise to trim down di list further, according to Oyegun.
Cleared aspirants dey expected to contest di presidential primary for one scheduled special convention for Abuja between June 6 and 8.
Wia dis foto come from, Goodluck Ebele Jonathan
Oga Oyegun say im no dey aware wether former president Goodluck Jonathan dey di screening process.
E further tok say no be im committee go tok wetin be di outcome of di screening, di pipo wey send am work get di report of di screening and na dem go come out to tok wetin dey.
E also tok say im no dey aware wether dem disqualify anybody but wetin im sabi be say most of dem be high quality pipo and dem pass di basic test.
Di APC chieftain Odigie Oyegun say na di party management go decide wether di primaries go be through elective or consensus as wetin im committee do na to tell di management say dis pipo qualify.
E add say, “to govern a kontri no be joke, you go look at di background of evribodi, you go look dia idea, you go look dia appreciation of di realities of di Nigerian politics and dat is it.
"Di more experience dem get, di more contribution dem don make to di nation, di more contribution dem make to di party sef, to make am di governing party.”
Chairman of di screening Committee of di presidential aspirants of di All Progressives Congress John Oyegun during di tok wit tori pipo say di party look at “young aspirants wey Nigeria need" and “na on dat basis di committee decide to bring down di number of aspirants down to 13.
Apart from age, di chairman also say dem consider oda tins to bring down di number of di presidential aspirants. 
However e no clear wetin chief John Oyegun mean by “youthful aspirant” wey di screening committee shortlist. A youth for Nigeria dey categorized under 18-35 years. 
Also, according to di Not Too Young To Run Act wey President Muhammadu Buhari recommend 30 years as benchmark for pesin to contest for di office of di president.
None of di presidential aspirants dey within di age range. All of dem dey 40 years and above.
Meanwhile according to current record of aspirants wey buy form, dia age range na between 40 and 73.
Current Vice president of Nigeria and one of di aspirants, Yemi Osinbajo, na 65 years professor wey serve as Attorney General of Lagos State from 1999 to 2007 and hold di title of Senior Advocate of Nigeria (SAN).
National chieftain of di APC, Asiwaju Bola Tinubu na 70-year-old former govnor of Lagos state. Im rule di state between 1999 and 2007.   
Anoda aspirant, Rotimi Amaechi dey 57 years. Im too don serve as former govnor of Rivers state. E rule di state between 2008 and 2015. Amaechi serve as Minister of Transportation before e resign to come contest for president.
 Order aspirants include:
© 2022 BBC. De external site no concern BBC. De way wey we de take go external link.


Leave a Reply

Your email address will not be published.